Els i les socialistes de Canet et donem la benvinguda i t'animem a participar-hi.

Si vols posar-te en contacte amb nosaltres ens pots enviar un correu electrònic a: canetdemar@socialistes.cat

Telèfon de l'Agrupació 678826643

dimecres, 1 de juny del 2011

Comunicat de premsa del PSC de Canet de Mar


Per a descarregar el comunicat de premsa cliqueu a l'enllaç

Comunicat de premsa





LA DRETA PACTA A CANET D’ESQUENES AL POBLE

Davant les notícies aparegudes avui a diferents de mitjans de comunicació informant del pacte de
govern entre CiU, UMDC i el PP, el Partit dels Socialistes de Catalunya vol expressar el
següent:

1. Coneguts els resultats de les eleccions municipals del passat diumenge i tenint present que cap força política ha assolit majoria absoluta, el PSC ha mantingut converses amb representants de les diferents opcions polítiques amb representació al Consistori, amb l’exclusió del PP, per conèixer de prop les inquietuds de CiU, ERC i UMdC i sondejar la possibilitat de formar un govern de coalició estable i fort amb presència socialista, essent aquesta la garantia de polítiques de progrés. En aquest sentit, el PSC ha posat sobre la taula el seu programa electoral per contrastar-lo amb la resta de forces polítiques i, a partir d’aquí, definir línies d’actuació consensuades per contribuir a seguir millorant Canet i la qualitat de vida dels seus ciutadans i ciutadanes.

2. La notícia del pacte entre CiU i el PP l’interpretem com un pacte tàctic que obeeix a l’estratègia general d’ambdues forces polítiques, amb UMdC de comparsa, on el candidat de CiU que aspira a l’alcaldia no ha tingut cap paper ni marge de decisió. És un pacte que s’ha trobat fet i imposat, que gira l’esquena als canetencs i canetenques i que prima les necessitats partidistes per sobre dels interessos generals del poble:

 En primer lloc, aquest és un pacte imposat per les direccions nacionals de CiU i el PP per donar sortida a interessos aliens al nostre poble (les alcaldies de Barcelona i Badalona i el govern de la Diputació de Barcelona es troben en joc i es prioritzen davant les necessitats de Canet). Ens preocupa especialment que Canet tingui un alcalde incapaç de decidir per si mateix i que sigui gent de fora del poble que pugui decidir per ell.

 En segon lloc, aquest és un pacte que pretén resoldre una situació del passat enquistada i mal gestionada per CiU. L’escissió d’UMdC clou amb aquest pacte de govern.

 Per últim, aquesta situació es complementa amb els interessos particulars d’UMdC que ha enganyat als seus electors al no fer públic aquest pacte abans de les eleccions i al negar sistemàticament, especialment durant la campanya electoral, la seva voluntat d’aliar-se
amb CiU. El fet d’estar al govern a qualsevol preu ha primat per sobre
els interessos generals de Canet.

3. Una vegada més CiU i el PP, tal i com s’està posant de manifest no només a Canet sinó també a altres pobles de la nostra comarca i de Catalunya, pacten sempre que poden, amb notari o sense. La dreta, es titlli de catalanista o d’espanyolista, es posa ràpidament d’acord per aplicar les seves polítiques neoliberals i de retallada pels que menys tenen.

4. Davant d’aquest escenari, el PSC de Canet es compromet a realitzar una oposició constructiva, propositiva i noble, vetllant pels interessos de Canet, perquè no es retallin les polítiques de progrés que s’han executat als darrers anys ni les que afecten directament a l’estat del benestar. És en aquest sentit que els socialistes de Canet vetllarem per la consecució de 10 propostes
irrenunciables i a desenvolupar durant els propers quatre anys, ja que entenem
són vitals pel futur del poble:

 La planificació del futur de Canet, amb la realització, participada per la societat civil organitzada, d’un Pla estratègic i la redacció d’un Pla d’Ordenació Urbana Municipal que s’articuli en base a un model de poble equilibrat territorialment, sostenible ambientalment i cohesionat
socialment.

 La planificació de nous equipaments i l’arranjament dels existents: La recuperació de l'Escola de Teixits de Punt per a usos educatius, culturals i de foment de la innovació, la nova biblioteca pública, el dipòsit de la plaça Manent, un casal d’avis de titularitat pública, el mercat i les pistes
esportives.

 La inversió continuada en educació com a garant de la igualtat d’oportunitats: El nou IES de Canet, l’ampliació de l’oferta d’ensenyaments post-obligatoris, l’ampliació del centre de formació
d’adults i la municipalització de l’escola de música.

 La priorització absoluta de les polítiques generadores d’ocupació, apostant per l’emprenedoria, la innovació, la formació, el turisme i la modernització del teixit econòmic existent.
 La cultura al servei de tot Canet, desenvolupant progressivament el Pla d’Equipaments culturals i prioritzant la construcció, per fases, de l'Odèon, com a equipament cultural polivalent de referència.

 El civisme i la convivència, millorant substancialment la qualitat de l’espai públic i del seu manteniment i neteja.

 La sostenibilitat i el medi ambient, amb la implementació del Pla d’Acció
Ambiental.

 El Benestar social i les polítiques de família, facilitant l’accés als usuaris a través d’una finestreta única, ampliant el servei de teleassistència i facilitant l’accés a l’habitatge.

 El recolzament a l’associacionisme i a les activitats que realitza la societat civil organitzada.
 La modernització de l’administració pública, fent-la més eficient i eficaç en termes de gestió i atenció a la ciutadania.

Canet de Mar, 1 de juny de 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada